Instructeurs Dog Choice

 

Instructeur Dog Choice

Hoi allemaal!

Ik ben Marie-Jose van den Bergh, Enthousiaste en Betrokken Instructeur en eigenaar van Dog Choice. Mijn liefde voor dieren zit diep geworteld en heeft me nooit meer losgelaten.

Thuis opgegroeid met dieren en in 1996 kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven. Vanaf dat moment vond ik het erg leuk om altijd veel met mijn honden te doen. We doken in de wereld van agility, opvoedcursussen, gehoorzaamheidstraining en allerlei balansoefeningen. Onze band werd alleen maar sterker, en natuurlijk gaan ze altijd mee op vakantie. Wandelingen en quality time zijn onze favoriete bezigheden.

 

In 2001 ontdekte ik mijn passie voor het helpen van anderen om plezier met hun honden te hebben. Maar hey, laten we eerlijk zijn, daarvoor moet je wel een goede basis hebben zodat je elkaar begrijpt, toch?

Toen kwam Diesel in 2010 in mijn leven. Nooit had ik gedacht dat zo'n levendige hond me zoveel zou leren. Het was geen makkelijke tijd met hem; druk, bijterig en alles erop en eraan. Iedereen bewonderde mijn geduld, maar nu denk ik, wat had Diesel eigenlijk veel geduld met míj. Wil je meer lezen over Diesel? Check het stukje dat ik over hem heb geschreven!

 

In 2015 gooide mijn gezondheid roet in het eten en verloor ik mijn baan en moest ik met mijn paarden passie stoppen. Maar, er was een zilveren randje: Ik besloot de Opleiding Kynologisch Instructeurs te volgen. In 2016 behaalde ik mijn diploma. Feestje!

 

Wat kun je bij Dog Choice verwachten? Nou, van alles! Puppy opvoedcursus, bandversterkende cursus, Fun Obedience, leuke workshops, gezellige lezingen, en activiteiten zoals hersenwerk, detectie, hoopers, fun agility. Voor ieder wat wils!

 

Mijn Instructeurs diploma heb ik behaald bij HARC Honden Advies Centrum Roermond in 2016. Serieus goeie opleiding! En in 2017 mijn diploma voor Impuls Controle behaalde en in 2021 mijn diploma voor Concept Training. Echt heel blij mee! Verdere Scholing en bijscholing kan je vinden bij Opleidingen & bijscholingen. En ja hoor, ik zorg ervoor dat ik altijd op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen in de hondenwereld. Bijscholingen? Daar ben ik vaak te vinden!

Speciale dank! Naar de inspirerende instructeurs die me hebben aangemoedigd om steeds verder te kijken en nooit te stoppen met leren. Samen maken we de wereld van honden en hun baasjes een stukje beter en leuker! 


Mantrailing instructeur Dog Choice  

Diana Rademakers 

Mijn naam is Diana Rademakers en van kinds af aan ben ik al gek op dieren. Uiteindelijk ben ik dan ook gaan werken als assistente in een dierenkliniek. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk voor diverse stichtingen die zich inzetten voor honden uit Spanje. Hier ontstond mijn interesse in hondengedrag en ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan doen.

Natuurlijk heb ik zelf ook honden, altijd windhonden en komen uit Spanje. Een paar jaar geleden werd mijn interesse gewekt in Mantrailen. Ik ben een opleiding gaan volgen tot  recreatief speurinstructeur en geef hier ook les in. Ook speur ik met mijn eigen honden. Zowel mijn eigen honden als ikzelf beleven hier ontzettend veel plezier aan. 

Mijn opleiding Kynologisch instructeur heb ik gedaan bij Quiebus gedragscentrum  in Barneveld en volg geregeld nascholing. En heb ik sinds 2018 mijn eigen hondenschool DogScout in Maria Hoop.