Band versterkende cursus

Welkom bij onze boeiende cursus, ontworpen om de samenwerking tussen jou en je trouwe viervoeter te versterken, terwijl jullie samen plezier beleven. Deze cursus is niet alleen leerzaam, maar ook leuk voor zowel jou als je hond. Ons doel is om je hond meer vertrouwen te geven en een gevoel van veiligheid te bevorderen, zodat hij weet dat jij er altijd voor hem bent.

Door middel van gevarieerde gymoefeningen zullen we niet alleen de balans en coördinatie van je hond verbeteren, maar ook jullie onderlinge communicatie verfijnen. Het gebruik van verschillende materialen en het uitdagende plankenparcours dragen bij aan een beter contact en verhoogde concentratie tussen jou en je hond. Deze elementen zijn essentieel om lichaamsbewustzijn te vergroten en zelfvertrouwen op te bouwen.

De cursus is niet alleen gericht op honden die terughoudend of onzeker zijn; het is ook zeer geschikt voor energieke honden die meer concentratie nodig hebben. Door bewust sturing te geven aan oefeningen, leren zowel terughoudende als actieve honden waardevolle vaardigheden die hun algehele welzijn verbeteren.

Deze cursus is geschikt voor honden van elke leeftijd, zolang ze gezond zijn. Indien nodig kunnen we de oefeningen aanpassen na overleg met een osteopaat, om ervoor te zorgen dat het programma geschikt is voor de individuele behoeften van elke hond.

Vooral voor jonge honden is deze cursus een aanrader, omdat ze hier veel leren dat een aanvulling vormt op de basisvaardigheden die tijdens eerdere opvoedcursussen zijn aangeleerd. De cursus bestaat uit vijf lessen van 45 minuten, met een maximale groepsgrootte van vier cursisten.

 

Tijdens deze cursus zullen jullie samen het volgende leren:

  • Zelfbeheersing: Je hond leert geduldig te zijn en beheersing te tonen in verschillende situaties.
  • Honden Gym: Een leuke manier om de spieren van je hond te versterken en zijn algehele fysieke conditie te verbeteren.
  • Zelfvertrouwen door materiaalgebruik: Je hond ontwikkelt zelfvertrouwen door te leren omgaan met verschillende materialen en obstakels.
  • Samenwerken: Jullie leren als team te werken en op elkaar te vertrouwen tijdens de verschillende oefeningen.
  • Contact maken en houden: Essentieel voor een sterke band tussen jou en je hond.
  • Bewuste pootplaatsing en meer lichaamsbewustzijn: Je hond leert zijn lichaam beter te begrijpen en doelbewust te bewegen.
  • Concentratie: Of je hond nu terughoudend of energiek is, deze cursus helpt bij het verbeteren van zijn concentratievermogen.
  • Veiligheidsgevoel: We zullen er aan werken dat je hond zich veilig voelt bij jouw tijdens de oefeningen zodat je dit thuis ook kan toepassen. 

Schrijf je in voor deze unieke cursus en ontdek samen met je hond het plezier in samen leren en samenwerken op een leuke manier!

 

Kosten
Band versterkende cursus 5 lessen van 45min, max 4 cursisten € 105,00

Bandversterkende cursus 2024
Voorjaar za 2024 - Start 17-2 om 9.00u - VOL Start zaterdag 17-2-2024 - 24 febr. 2, 9, 16 maart *reserve datum 23 maart.
Voorjaar za 2024 - Start 6-4 om 9.00u - VOL Start zaterdag 6-4-2024 - 13, 20, 27 april, 4 mei *reserve datum 25 mei.
Voorjaar vrij 2024 - Start 5-4 om 19.00u - 2.0 (gevorderden) VOL Start vrijdag 5-4-2024 - 12, 19, 26 april, 3 mei *reserve datum 24 mei.
Najaar za 2024 - Start 24-8 om 9..00u Start zaterdag 24-8-2024 -31 aug, 21 sept, 5, 19 okt, *reserve datum 26 okt.
Najaar za 2024 - Start 24-8 om 10..00u - 2.0 (gevorderden) Start zaterdag 24-8-2024 -31 aug, 21 sept, 5, 19 okt, *reserve datum 26 okt.
Voor meer info zie Bandversterkende cursus *reserve datum is voor extreem weer of uitvallen van de instructeur. De instructeur bepaalt of de les door geschoven wordt.

Aanmelden voor cursus

druk op oranje veld


Contactformulier

Adresgegevens:

Dog Choice Hondentraining en Coaching
Boven Boukoul 42
6071 AC Swalmen