Snuffel en Hersenwerk cursus

Waarom Snuffel en Hersenwerk?

 

Hersenwerk helpt om je band met je hond te versterken. Het stimuleert de zintuigen en de hond wordt uitgedaagd om creatieve oplossing te vinden. Ook bevorderd het om zich beter te concentreren. Maar er is nog meer:

  • Pups gestimuleerd door verschillende materialen hun zintuigen te gebruiken en  dat zijn weer leer ervaringen en geeft zelfvertrouwen.
  • Pubers werken aan focus en concentratie en versterkt de band met de baas in deze tijd erg belangrijk.
  • Heerlijk om Senioren nog een uitdaging kunt geven wat fysiek nog goed kan en houdt hen mentaal fit.
  • Honden die geblesseerd zijn, kunnen toch hun energie kwijt door na te denken.
  • Drukke honden kunnen hun energie kwijt en werken aan rust en concentratie
  • Voorzichtige en onzekere honden bouwen zelfvertrouwen op.
  • Wordt ook in gezet als ondersteuning bij training.

 

De voorkeur heeft wel om eerst les te nemen voor je er thuis mee aan de slag gaat. Een hond die gefrustreerd raakt gaat waarschijnlijk slopen. En ga je bovenstaande doelen niet bereiken.


Detectie cursus

Je zal verbaast staan hoe snel honden leren zoeken naar een specifieke geur! Er wordt gevarieerd in werkvorm, materiaal en er zullen korte pauzes worden gehouden. De honden leren in kleine stappen, zodat ze succes boeken en zelfvertrouwen krijgen bij het zoeken. Natuurlijk is samen plezier hebben erg belangrijk.

Geschikt voor Honden vanaf 6 maanden.

Er wordt gewerkt op een speelse, positieve manier en zo gaat je hond kennis maken met detectie. Ik werken in kleine groepen en zorg  dat er uitdagende oefeningen gedaan kunnen worden.

Wat gaan we doen in de lessen, zoekmotivatie, basis zoekstrategieën aanleren, belonen op het juiste moment, leren verwijzen en samen met plezier leren. Gezonde honden activiteit.

Detectie lessen max 2 cursisten duur 75min. 


Mantrailing cursus

Zo goed als elke gezonde hond kan leren Speuren het is heel normaal voor honden om hun Neus in te zetten om een spoor te vinden. Je gaat onder begeleiding van Diana je hond leren stap voor stap om iemand te zoeken en te vinden. Zo kan je ervaren of jij en je hond dit leuk vinden, Diana Rademakers heeft hier een opleiding voor gedaan. Het is leuk spannend en inspannend om samen met je hond te doen zonder prestatie druk op je hond te leggen. Je gaat in de cursus aan de slag met oefeningen die te maken hebben met speuren oftewel Mantrailing. Je gaat met je hond de verstopte (vermiste) persoon zoeken die de beloning voor de hond bij zich heeft zodat de hond direct beloond wordt als hij de persoon heeft gevonden. 

Mantrailing lessen zijn met 4 deelnemers . Je krijgt gezamenlijk uitleg en speurt een aantal keren met je hond hoe vaak en tijds duur dit is afhankelijk van het niveau van de groep. Als je hebt gelopen is er ook tijd om je hond te verzorgen en koffie, thee te drinken. Je bent zelf ook spoorloper leuk spannend en je mag meelopen met een andere cursist als die aan de beurt is. Als je hond niet aan de beurt is verblijft hij in de auto. Natuurlijk is er altijd een cursist die toezicht houd bij de honden als de eigenaar uit zicht is.

Het materiaal dat je nodig hebt voor de cursus een goed passend tuig bijv. Anny-x Tuig,  geen anti-trektuig. Een 7 meter lijn welke geschikt is om mee te speuren. Hele lekkere beloning  in een bakje en zorg dat je dat voldoende kunt aanvullen en water voor de hond. Trek functionele kleding en schoenen aan.

Speurlijn kan de eerste lessen geleend worden.

 

Wachtlijst is op dit moment ook vol

 

Dog Choice Mantrailing cursus zijn 6 lessen en deze cursus is ook geschikt voor pups. 

Kosten
Snuffel spellen en Hersenwerk prive les van 45 min € 40,00
Snuffel spellen en Hersenwerk 3 prive lessen van 45 min €90,00
Detectie cursus 6 lessen van 75 min € 95,00
Mantrailing cursus 6 lessen van 2 uur incl. pauze. € 100,00
Vraag naar de mogelijkheden als je in wisselende diensten werkt.

Agenda
Snuffel en Hersenwerk Privé les Op dinsdag of donderdag tijdstip in overleg
Detectie cursus op dinsdag VOL Op di om 14.00u / 15.15u / 19.00u / 20.15u Op dit moment zijn alle tijd stippen VOL
Mantrailing cursus op maandag VOL Op maandag 19.00u VOL

Aanmelden voor een cursus 

druk op oranje veld


Contactformulier

Adresgegevens:

Dog Choice Hondentraining en Coaching
Boven Boukoul 42
6071 AC Swalmen