Instructeurs Dog Choice

 

Instructeur Dog Choice

Marie-Jose van den Bergh instructeur en eigenaar Dog Choice.

 

Ik ben opgegroeid met dieren, dan zit het toch in je en laat dit je ook niet meer los.

In 1996 kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven. Vanaf dat moment ben ik altijd veel bezig geweest met mijn honden. Agility, opvoedcursussen, gehoorzaamheidstraining, balans enz… Samen bezig zijn en genieten. En natuurlijk gaan ze lekker mee op vakantie. Samen genieten van wandelingen en het samen zijn.

Ook merkte ik in 2001 dat ik het leuk vond om anderen te helpen plezier te hebben met hun hond. En daar heb je toch eerst een basis voor nodig zodat je elkaar begrijpt.

In 2010 kwam Diesel in mijn leven, nooit had ik gedacht dat ik van hem zoveel zou leren. Het was geen gemakkelijke hond; erg druk, bijterig enz... Iedereen vond dat ik veel geduld had met hem maar nu denk ik, wat heeft hij veel geduld gehad met mij. Wil je meer lezen over Diesel lees dan het stukje dat ik over hem heb geschreven.

Door mijn gezondheid raakte ik in 2015 mijn baan kwijt. En moest ik tevens stoppen met mijn andere passie paarden. Daardoor had ik wel ineens tijd om de Kynologische Instructeurs Opleiding te gaan volgen, en in 2016 ben ik geslaagd.

Mijn diploma heb ik gehaald bij HARC Honden Advies Centrum Roermond in 2016. Deze opleiding van HACR is erkend en gecertificeerd door de Raad van Beheer.

 

En natuurlijk zorg ik dat ik op de hoogte blijf van de nieuwe ontwikkelingen in de hondenwereld en ga ik geregeld naar bijscholingen.

 

2019-KynoCongres Thema 'Puberteit'

2019-Lezing 'Pijn bij honden' gegeven door Michelle Vrolijk

2019-Lezing 'Spierbelasting en revalidatie' gegeven door Ellen Martens

2019-Lezing 'Mijn hond valt uit en NU?' gegeven door Esther Timmermans

2019-Instructeurscursus 'Balans en Coördinatie level 1' gegeven door Sam Turner

2019-Instructeurs opleiding Hoopers Nederland gegeven door Els Hoskens

2019-Lezing 'De Emotionele belevingswereld van honden' gegeven door Liselot Boersma

 

Zie verder op pagina  Diploma's - bijscholing

 

 

Ook wil ik de instructeurs bedanken die inspirerend voor mij zijn geweest om verder te kijken en door te leren.

 

Instructeur Dog Choice  

Diana Rademakers Instructeur Mantrailen

 

 

Mijn naam is Diana Rademakers en van kinds af aan ben ik al gek op dieren. Uiteindelijk ben ik dan ook gaan werken als assistente in een dierenkliniek. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk voor diverse stichtingen die zich inzetten voor honden uit Spanje. Hier ontstond mijn interesse in hondengedrag en ben ik een opleiding tot kynologisch instructeur gaan doen.

Natuurlijk heb ik zelf ook honden, Pira en Radu. Beide zijn windhonden en komen uit Spanje. Een paar jaar geleden werd mijn interesse gewekt in Mantrailen. Ik ben een opleiding gaan volgen tot  recreatief speurinstructeur en ook geef hier ook les in. Ook speur ik met mijn eigen honden. Zowel mijn eigen honden als ikzelf beleven hier ontzettend veel plezier aan. 

 

Mijn opleiding Kynologisch instructeur heb ik gedaan bij Quiebus gedragscentrum  in Barneveld.

Ook ben ik lid van APDT-BeNe en volg geregeld nascholing.